DE PLAYLIST VAN MILAN: Milans Fakklassiekers

Milan was in 2019 – 2020 secretaris van Fakbar Letteren en tevens ook een van de meest frequente klanten. Deze iconische fakschimmel is doorgaans ofwel te vinden aan de toog met een duvel of een fris pintje, ofwel op het bankje om een blauwe gauloises te nuttigen. Een ding is zeker, deze man weet wat de klassieke fakschijven zijn.

“We kwamen van nergens, gingen nergens naartoe”

Zonder twijfel zal het geoefende oor in deze lijst hier en daar een fakschijf spotten. Wel ja, 6 jaar zware klant en een jaar beheerder, dat zijn dingen die er niet op een dag uit zijn. Schijven als ‘Total Eclipse Of The Heart’, Love Will Tear Us Apart, L’amour toujours, Paradise By the Dashboard Light’… brengen me dan ook steevast terug naar die mooie jaren bij Historia. En dan hebben we nog niet gesproken over Fak’s meta-schijven (lees: die nummers die verder gaan dan herinneringen aan je respectievelijke kring) . Bohemian Rhapsody, ik denk niet dat er een complexer nummer is dat een bende zatte apen om half 4 nog perfect kan zingen. Ik denk terug aan een kringenzuip waarin een bepaald niet nadergenoemd medebeheerder van me besloot me door de Fak te dragen op de mooie tonen van dit stuk kunst. Piano Man spant in deze categorie echter zonder twijfel de kroon. Steevast die cirkel harde kerners, 4 uur ’s nachts, in een kring, laatste bestelling, laatste nummer. Geen zorgen, geen profetische wenk van de kater die zal volgen: gewoon een groep vrienden en een mooi lied. Een lied dat trouwens perfect omschrijft wat en wie de Fak is/zijn. Dit was tevens het lied waarop we in maart dit jaar helaas plots afscheid moesten nemen van de Fak. Het was een van meest trieste dingen die ik al meemaakte —als beheerder je beheerderjaar zo zien wegvallen: zuur—, maar de massa liefde voor het café die in die laatste cirkel opreisde: jongens toch.

Maar er zijn natuurlijk nog andere knallers die om een hele waslijst aan redenen belachelijk veel in me oproepen. Een groot geheim is mijn liefde voor Queen, Elton, Billy Joel en Bowie natuurlijk niet. En wat is iemands leven waard zonder ABBA? Juist.

“Yes they’re sharing a drink they call loneliness, but it’s better than drinking alone”

Zo, luister nu maar. Serveertip: 1 maal Duvel en 1 maal portie salami.

Groetjes,
Milan

Ontdek ook onze andere afspeellijsten!